Fri frakt över 150 kr  //  Leveranstid 2-3 vardagar (Om inte annat anges på produkten)  //  30 dagars öppet köp

MSM

MSM
MSM är en helt naturlig källa till organiskt svavel. Organiskt svavel utgör 0,25 % av kroppsvikten. Bland annat beståndsdelarna i kollagen, som är det mest förekommande proteinet i kroppen, och finns framförallt i kroppens proteinrika vävnader såsom muskler, ligament, senor, skelett, tarmar, hår, hud och naglar.

Då MSM är en viktig byggsten till dessa vävnader hjälper det vid problem i dessa områden. Ett tillskott hjälper vid ledvärk, inflammationer i muskler, eksem, sköra naglar eller håravfall. MSM innehåller även kolvätet metyl som hjälper kroppen med avgiftning och utrensning. Det organiska svavlet är ett essentiellt ämne som betyder att kroppen inte kan producera det själv, därför måste vi få i oss det via maten eller i form av detta tillskott. 

Tack vare det utarmande jordbruk som drivs idag innehåller dagens grödor dock 85 procent mindre mineraler än för bara hundra år sedan, vilket medför att även svavelhalten i många livsmedel idag är lägre.

Här finner du även andra produkter innehållande MSM

Svavels inverkan i vår mat:

Svavel finns naturligt i många av våra livsmedel, särskilt proteinrika sådana. Obehandlad mjölk, kött, fisk & flera olika frukter, grönsaker & spannmål är goda källor till svavel. Även animaliska proteinkällor är något rikare på svavel än de från växtriket. MSM kommer ursprungligen från havet där då alger utsöndrar flyktiga svavelföreningar som sedan stiger upp i atmosfären. Med hjälp av solen omvandlas sedan svavelföreningarna till MSM som då sedan når marken med regnvatten för att till slut ansamlas i växter & grödor som vi & betande djur sedan äter.

På grund av det utarmande jordbruket som idag drivs med inrilting på lönsamhet och ej med gfokus på näringsinnehållet så innehåller tyvärr dagens grödor ca. 85 procent mindre mineraler än för bara hundra år sedan detta medför att även svavelhalten i många livsmedel idag är mycket lägre. Utöver mängden svavel i maten så påverkas även mängden svavel vi tar upp av hur väl vår kropp kan spjälka protein och tillgodogöra oss näringsämnet via maten.

Funktion Svavel:

  • är nödvändigt för friskt hår, hud och naglar, och hjälper till att upprätthålla den syrebalans som krävs för hjärnans funktion.
  • är viktigt tillsammans med B-vitaminerna för ämnesomsättningen och som en del av de vävnadsbyggande aminosyrorna.
  • hjälper levern att utsöndra galla.
  • bidrar till en frisk lyster i huden och håret. Mukopolysackarider som bildar kollagen och kondroitinsulfat innehåller svavel.
  • hjälper till att bekämpa bakterieinfektioner.
  • kan minska allergireaktioner på sikt.
  • det spekuleras över om svavel förlänger livet och även kan skydda mot toxiska ämnen.
  • hjälper till att upprätthålla syra-basbalansen.
  • är tillsammans med magnesium viktigt för avgiftning av svavelsyra.
  • minskar effekter av selen- och tungmetallförgiftning.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen