Svartvinbärspulver från pH-BALANS, 500 gram påse.
Vi har all anledning att under årets mörka månader fortsätta äta svarta vinbär, det svarta guldet från den så vanligt förekommande bärbusken. Svarta vinbär är en rik källa av C-vitamin, som bland annat behövs för att bygga upp ny ben- och broskvävnad.
Då antioxidanterna i bären främst finns i deras mörka färgpigment så är de en verklig antioxidantbomb.
Svarta vinbär har en hög andel av antocyaniner och är även fullproppade med mineraler. De innehåller vitaminerna A, B3, C, E, och fettsyrorna Omega-6 och GLA, samt även fosfor, järn, kalcium, kalium och magnesium.
Såväl bären som bladen hos svarta vinbärsbuskar har förr i folkmedicin använts ofta för att behandla gikt, och finns ofta med i teér för att behandla förkylning och andra sjukdomssymptom.
pH-BALANS bär- och fruktpulver har torkats vid låg temperatur för att så pass varsamt som möjligt värna om den fulla mängden näringsämnen lagrade i bären. Kom ihåg att det torkade pulvret är ett koncentrat av bären eller frukten, och att innehållet blir till ett näringskoncentrat, vilket är ett passande komplement för att balansera din kost.
Användning
Svartvinbärspulver passar väl i fruktdrinken, smoothien eller att strös över müslin vid frukosten.
Innehåll
500 gram torkade svarta vinbär (Ribes nigrum).
Näringsdeklaration per 100 g
Energi: 1504 kJ / 358 kcal
Fett: 13,62 g (varav mättat fett 1 g)
Kolhydrater: 42,3 g (varav sockerarter 25 g)
Protein: 16,6 g
Salt: 0,0012 g