Blåbärspulver från pH-BALANS, 1 kilogram påse.
pH-BALANS blåbärspulver innehåller fullständiga bär som har torkats i normal rumstemperatur för att värna om det fulla innehållet av essentiella ämnen i bären på det bästa sättet, inklusive bärens fruktkött, kärnor och skal. Efter torkning återstår cirka en tiondel av bärens viktiga innehåll, så det behövs tio kilogram nyplockade blåbär för att framställa ett kilogram av blåbärspulver.
Blåbär är helt naturligt berikade av fettsyror, mineraler och vitaminer. De har även ett gott innehåll av steroler och antioxidanter, först och främst färgämnet antocyanin.
Användning
Pulvret passar utmärkt att äta dagligen som ett näringstillskott, och kan gärna blandas ned i juice eller smoothies. Det fungerar också utmärkt som ett färgämne eller en smaksättare. Var försiktig att inte värma upp blåbärspulvret över 42 grader Celsius, eftersom pulvrets näringsinnehåll då förstörs av värmen.
Blåbär brukade användas inom folkmedicin som en kur mot diarrésjukdomar och andra magåkommor. Kokta blåbär rekommenderades för diarré, medan råa blåbär ansågs vara bra mot förstoppning. Det har också använts för att behandla eksem, inflammation i tandköttet, magkatarr, och tarminfektioner, samt för behandling vid nattblindhet och andra typer av problem med ögonen. Blåbär är rika på spänstiga fibrer, vilket kan hjälpa till exempel den uppåtgående delen av tjocktarmen i dess arbete.
Innehåll
Vitaminer: A (retinolekvivalenter) C, E, K, folsyra (B9), karotener, B1, B2, B3, B6 m.fl
Mineraler: Natrium, Kalium, Kalcium, Magnesium, Fosfor, Järn, Zink, Selen, Jod m.fl
Fettsyror: Omega 3 samt Omega 6 (i kärnorna)
Näringsdeklaration per 100 g
Energi: 1280 kJ / 307 kcal
Fett: 9,08 g (varav mättat fett 0,49 g)
Kolhydrater: 24,5 g (varav sockerarter 16 g)
Protein: 9,19 g
Salt: <0,0012 g
Vitamin C: 6,8 mg