OBS! Greatdeal.nu är för tillfället ur funktion och inga beställningar kan genomföras. Vi beklagar olägenheten och önskar er välkommen åter.

Fri frakt över 200 kr  //  Leveranstid Ca. 3 vardagar (Om inte annat anges på produkten)  //  30 dagars öppet köp

Pollen

Så kan du lindra din pollenallergi.

 • Stöd ditt immunsystem genom att fylla på med D-Vitamin  
 • Det är viktigt att du får i dig näringsämnen som fungerar som naturliga antihistaminer, antioxidanter, enzymer som till exempel druvkärnextrakt, quercetin, bromelain, papain och C-Vitamin som kan bidra till immunsystemets normala funktion.
 • Skölj näsan med koksaltlösning för att få bort pollen i näsgångarna & för att få ner svullnaden i nässlemhinnan.
 • Har du en luftburen allergi så är du med stor sannolikhet även allergisk mot något / några födoämnen. Det kan därför vara en bra idé att göra en IgG-analys för att kolla upp eventuella dolda allergier du kanske har.

  Ta även hjälp av kosttillskott:

  Pollazym Är ett enzym-, vitamin- & mineraltillskott. I Pollazym får du bland annat quercetin som är en flavonoid och ett naturligt gult färgämne som förekommer i många växter. Här finns även Bromelain, en familj av enzymer som utvinns från ananas (stam & växtsaft), samt Papain som är ett enzym som utvinns ur papayaträdets frukter & mjölksaft. Pollazym är perfekt att ta under pollensäsongen då den även innehåller C-Vitamin. C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion & motverkar trötthet & utmattning. I Pollazym finns även mangan tillsatt, som tillsammans med C-vitamin bidrar mangan till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Hur vanligt är pollenallergi:

När våren äntligen kommer så stiger humöret på de flesta,  men de som lider av pollenallergi tycker ofta att våren kan vara jobbig. Rinnsnuva, kliande näsa & ögon, nysningar, trötthet är vanliga symtom hos oss. Ca. en femtedel av alla våra tonåringar & vuxna får olika grad av besvär av pollen under vår och sommar. Det är dock ovanligt bland yngre barn. Pollenallergi är allra oftast inte farlig. Men den kan många gånger vara väldigt besvärligt och vissa har till och med svårt att över huvud taget vistas utomhus under denna period. Har man dessutom tendens till allergisk astma kan det faktiskt bli riktigt besvärligt.

Vad som händer i kroppen vid pollenallergi:
Vanligaste pollensorterna att reagera mot är björk & gräspollen. Om du är allergisk har och ett immunförsvar som överreagerar på när pollenkornet når slemhinnorna i kroppen. Det bildas då antikroppar som frisätter olika ämnen, bland annat histamin, som då gör att slemhinnorna svullnar, vätskar och kliar.

Tydliga tecken på att du har pollenallergi:

 • Du har utdragna besvär, kanske under flera veckors tid, men besvären varierar från dag till dag.
 • Du nyser mycket och har klåda i näsan.
 • Du får röda kliande ögon.
 • Du känner dig trött och hängig.
 • Du har både rinnande snuva och nästäppa.
 • Du kan även få rethosta och andnöd om allergin påverkar dina luftrör.

Skillnad mellan förkylning och pollenallergi:

Man kan ibland missta pollenallergi för en förkylning och det är inte speciellt konstigt. Kroppens immunförsvar förväxlar då pollenkornen med virus & kroppen svarar med en inflammation som gör att näsan rinner och dina ögon kliar.

Men det finns även skillnader:
En förkylning går oftast över på en kanske en vecka, medan pollenallergi kan pågå flera veckor och månader. En annan skillnad är då att snuvan vid pollenallergi oftast är rinnig medan den vid förkylning brukar bli lite tjockare efter några dagar. Vid förkylning kan man även ibland ha feber, men det har man inte vid pollenallergi. Nysningarna du får vid pollenallergi kommer ofta flera och efter varandra, medan det är lite vanligare med enstaka nysningar vid förkylning. Ofta har man även en klåda i näsa och ögon vid pollenallergi.

Så kan du lindra pollenallergi:

 • Stöd ditt immunsystem genom att fylla på med solskensvitaminet D-Vitamin
 • Se till att få i dig näringsämnen som fungerar som naturliga antihistaminer, antioxidanter, enzymer som till exempel druvkärnextrakt, quercetin, bromelain, papain och C-Vitamin som kan bidra till immunsystemets normala funktion.
 • Skölj näsan med koksaltlösning för att få bort pollen från näsgångarna och för att få ner svullnaden i nässlemhinnan.
 • Om du har en luftburen allergi så är du med stor sannolikhet även allergisk mot något/några födoämnen. Det kan därför vara en bra idé att göra en IgG-analys för att kolla upp eventuella dolda allergier.

Har du tillräckligt med goda mjölksyrabakterier?

Stress, obalanserad kost, socker, gluten och läkemedel skapar obalanser i tarmfloran. Över 100 studier har visat att brist på en bra bakterieflora i mage och tarm kan vara orsaken till överkänslighet mot pollen, damm, kvalster och djurpäls. Så fyll på med goda, effektiva mjölksyrabakterier av flera bakteriestammar. Ät därför en ren och varierad kost och se efter din bakterieflora i mage och tarm genom att få i dig mjölksyrabakterier.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen