Matlagning

Nyttiga tips hur du använder våra produkter i din vardag 💖
Spagetti & köttfärssås med Kollagen och blåa bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
1. Först finhackar du löken och morot. Fräs mjukt men utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och finhacka. Låt allt fräsa tillsammans med de andra grönsakerna i ca 2 minuter.
2. Tillsätt sedan köttfärsen, ta lite i taget så att det bryns ( den skall ej koka ). Tillsätt tomatpurén och låt fräsa i ca 2 minuter
3. Tillsätt sedan vin eller vatten och allt låt få ett snabbt uppkok.
4. Häll i tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra efter behov.
5. Låt allt puttra under lock i 20 minuter, men gärna mer om du har tid. Stäng av värmen och tillsätt Kollagen samt röda bär och rör om under de sista 2-3 minuterna.
6. Serveras med spagetti eller en grön sallad.
7. Toppa allt med Parmesan ost.
4 portioner: 400 g nötfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 1/2 dl olivolja 3 msk tomatpuré 1 dl rött vin eller vatten 1 lagerblad 1-1,5 tsk salt samt peppar efter behov. ( Smaka av ). 400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano 1/2 tsk torkad timjan 3 msk Kollagen 4 tsk blåa bär
Smaklig spis !

Kantarellsoppa med selleri och gorgonzola ost / Kollagen & gröna bär.


Gör så här för en nyttig och god maträtt:
1. Rensa och dela svamparna i bitar. Fräs dem på svag värme i en klick smör tills vätskan i svamparna kokat bort, stek dem tills svampen har fin färg. Krydda dem med salt och peppar.
2. Skala din rotsellerin och skär den i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs sedan några minuter i smör. Tillsätt vattnet, fonden och vinet. Koka sedan grönsakerna mjuka under lock i cirka 13-15 minuter.
3. Blanda sedan i crème fraiche och svamp. Koka dem några minuter.
4. Mixa ¼ av soppan. Blanda i det mixade i soppan, tillsammans med smulad ost. Rör sedan tills osten smält. Värm upp den, nu ska inte soppan koka mer. Tillsätt Kollagen samt bär och rör om, låt det dra i i 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar efter behov.
5. Servera soppan och ringla i lite olivolja och strö över pumpakärnor. Kan med fördel serveras med ett gott bröd till.
Ingredienser 4 portioner: 1 l färska kantareller eller annan skogssvamp du gillar smör salt och peppar 400 g rotselleri 1 gul lök 4 msk grönsaksfond 8 dl vatten 1 dl vitt vin 1 dl crème fraiche 125 g gorgonzola ost 3 msk Kollagen 3 tsk gröna bär
Smaklig spis !

Mustig Lövbiffsgryta med kollagen & Röda bär


Recept för en nyttig och god maträtt 4 personer:
1. Skär först lövbiffen i strimlor. Hetta upp din stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det får fin färg.
2. Rör sedan ner tomatpurén i stekpannan och låt fräsa en kort stund.
3. Blanda i vattnet och låt det sedan allt sjuda under lock på svag värme i 1,5-2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
4. sedan tiillsätter du oxfonden, soja, grädde och även crème fraiche. Rör ihop och låt sedan allt sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Ta av grytan och tillsätt Kollagen samt röda bär, rör om och låt det dra in i 2 -3 minuter.
5. Slutligen klipp över persilja och servera med det du gillar bäst, kokt potatis eller ris.
Ingredienser: 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 2 msk soja 3 msk koncentrerad oxfond 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraîche flingsalt 3 msk kollagen 3 tsk röda bär Persilja att slutligen garnera med
Smaklig spis !

Krämig fläskfilégryta med hetta / Kollagen och röda bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
1. Skär först svamparna på mitten om de är stora, annars kan du tillaga dem hela.
2. Sedan steker du svampen på hög värme och gärna i en tjockbottnad gryta tills de fått fin färg. Ta upp svampen från grytan och ställ dem åt sidan så länge. 3. Putsa av och skiva fläskfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek den i grytan tills den fått fin färg på båda sidorna, endast några minuter ( inte för länge ). Ta upp från grytan och ställ det åt sidan.
4. Stek rödlöken och paprikan gärna i samma gryta i några minuter på relativt hög värme. Sänk sedan värmen till medium och tillsätt sedan vitlöken och ingefäran och låt alltsteka tillsammans i ca 2 minuter.
5. sedan tillsätter du crème fraiche, äppeljuice, kalvfond, soja, sesamolja och gochujang i grytan. Låt det koka upp och lägg i fläsket och svampen som får puttra tillsammans i grytan ca 5-7 minuter.
6. Dra av det från värmen och lägg i den färska spenaten. Tillsätt kollagen samt bär och låt det dra in i 2-3 minuter samtidigt som du vänder runt det. Servera med ångande varmt ris.
4 portioner: 300 g skogschampinjoner 700 g fläskfilé 2 rödlök, i klyftor 1 röd paprika, grovhackad 3 klyfta vitlök, finhackad 4 dl crème fraîche 4 cm färsk ingefära finhackad 2 dl äppeljuice 2 msk japansk soja 2 msk kalvfond koncentrerad 2 tsk sesamolja 2 tsk gochujang (koreansk chilipasta) eller annan smakrik chili. 65 g babyspenat matolja, till stekning 4 port kokt jasminris 3 msk kollagen 4 tsk röda bär
Smaklig spis !

Korvstroganoff med Kollagen och gula bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
1. Först så skär du falukorven i bitar. Skala och hacka sedan löken. Låt fettet bli varmt och ljusbrunt i en panna. Bryn korven och löken i pannan. Tillsätt därefter tomatpurén, dijonsenap och rör om allt. Späd på med grädde.
2. Smaksätt allt med salt och peppar. Koka ett par minuter och smaka av. Rör sedan i hackad persilja efter just din smak. Tillsätt Kollagen samt bär under svag värme och omrörning i 2-3 minuter.
3. Servera rätten med ris, kokt potatis, råris, quinoa eller varför inte en pasta och en grönsallad.
4 portioner: 500 g falukorv 1 gul lök Smör, till stekning (eller margarin) 3 msk tomatpuré 2 dl grädde 2 tsk dijonsenap salt peppar persilja, hackad 3 msk
kollagen 3 tsk gula bär
Smaklig spis !

Kalops med morötter och rödbetor / Kollagen och gröna bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
Rödbetorna: 1. Koka först upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Kyl sedan av lagen.
2. Koka sedan rödbetorna och skala dem medans de fortfarande är något varma. Skär sedan rödbetorna i klyftor till den storlek du önskar och lägg dem varma i kall ättikslag. Låt det stå kylt till servering.
Kalopsen: 1. Först fräser du lök och morötter i smör i en kastrull. Tillsätt sedan sockret tills det karamelliseras.
2. Häll sedan i vinäger och låt den koka in i lök- och morötterna. Fortsätt sedan med vin och buljong. Låt det få koka i några minuter medans du bryner köttbitarna hårt i en stekpanna med smör. Bryn köttbitarna i omgångar då det får finare färg om pannan ej är helt full,
Tillagningen: 1. Tillsätt först köttet i såsen, koka sedan upp och sedan tillsätter du kryddpeppar, lagerblad och vitpeppar. Låt allt koka under lock på svag värme tills köttet är mört och fint, ca 2 timmar.
2. Ta sedan upp köttet och grönsakerna. Smaka av såsen med salt och red även med maizena till en önskad tjocklek. Tillsätt Kollagen samt bär under svag värme samt omrörning. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen och rör om.
Kokta morötter: Koka sönder morötter och lök i saltat vatten. Gaffla av med smör och smaka sedan av med salt. Rödbetor: 0,5 dl ättiksprit 12 % 1,5 dl vatten 1 dl strösocker 6 små rödbetor
Kalopsen: 400 g högrev, som du skär i grova tärningar 2 gul lök, skalade och grovskurna 1/2 msk strösocker 2 morot, skalade och grovskurna 0,5 msk rödvinsvinäger 1 dl rött vin 10 korn kryddpeppar 5 dl kalvbuljong 1 lagerblad 2 korn vitpeppar maizenaredning smör (till stekningen) salt 3 msk Kollagen 4 tsk gröna bär Kokta morötter: 4-8 morötter 0,5-1 gul lök, skala och grovskäres 40-100 g smör rums tempererat salt
Smaklig spis !

Kycklingburgare med mango dipp / Kollagen och röda & gula bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
1. Först så skivar du det gröna på salladslöken i ngt tunna skivor, finhacka sedan vitlök, chili och koriander och vänd samman allt med färsen.
2. Smaksätt sedan färsen med sweet chilisås, soja, skal och saften från hela limen, svartpeppar och flingsalt. Tillsätt Kollagen samt bär.
3. Forma sedan färsen till 6-8 burgare, gnid sedan in dem med olivoljan och flingsaltet och grilla / stek dem på båda sidorna.
4. Grilla / stek bröden lätt och bred sedan lite majonnäs på insidan av dem.
5. Lägg sedan på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgaren. Serveras med den goda mangodippen.
Mangodipp: Skala först mangon och tärna den fint. Finhacka sedan myntan och blanda samman samtliga ingredienserna.
6 portioner: 800 g kycklingfärs 3 salladslök 1 klyfta vitlök 1 kruka färsk koriander 1 röd chilifrukt 2 tsk japansk soja 1 msk sweet chilisås 1 limefrukt svartpeppar, nymalen 1 tsk flingsalt olivolja 4 msk Kollagen 4 tsk röda bär 6 hamburgerbröd 6 msk majonnäs med 1 tsk gula bär i 1 hjärtbladssallad 3 bifftomater 1 rödlök Mangodipp: 0,5 mango, mjuk (fryst mango kan även användas) 0,5 kruka mynta 2 dl grekisk yoghurt 1 msk mango chutney svartpeppar, nymalen 1 tsk gula bär
Smaklig spis !

Hamburgare med bbq sås / Kollagen och gröna & gula bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
Hamburgare: 1. Blanda samman nötfärs och vatten tills du får en klibbig konsistens.
2. Hacka bacon fint och blanda sedan samman färs, bacon och bbq-såsen. Tillsätt salt och peppar och smaka av under tillagningen. Tillsätt Kollagen samt bär. 3. Forma hamburgarna och grilla / stek.
Hamburger dressing: Allt blandas samman och ställ svalt tills servering.
Hamburgarna serverar du med valfria tillbehör som just du gillar: Tex sallad, tomat, lök och bröd samt pommes eller klyftpotatis.
Ingredienser till hamburgare: 1 kg nötfärs 2 dl rökig bbq-sås med 1 tsk gröna bär 2 förp bacon vatten peppar salt 5 msk Kollagen 4 tsk gröna bär Dressing: 100 g majonäs 100 g bostongurka 1 gul lök, finhackad 1,5 dl ketchup 1 tsk gula bär
Smaklig spis !

Smakrik chili con carne med Kollagen & röda bär


Gör så här för en god och nyttig maträtt:
1. Hacka lök, vitlök och chili i bitar.
2. Mortla eller pressa alla kryddor tills de är finmalda.
3. Sedan steker du färsen i matolja så den får lite yta på hög värme. Tillsätt sedan löken och chili, låt det steka med en liten stund och tillsätt sedan tomatpurén. Allt steks sedan tillsammans med purén och fortsätt tillagningen med att tillsätta alla kryddorna och sist lagerbladen.
4. Nu låter vi det fräsa i några minuter och slår i de krossade tomaterna, bönorna och även fonden.
5. Låt maträtten koka antingen 30 minuter utan lock för en snabbare middag eller om du har tid under lock i cirka 1-1,5 timme vilket är att föredra så att smakerna gifter sig. Sist så tillsätter du under svag värme Kollagen samt bär, rör om och låt det dra in under 2-3 minuter.
6. Serveras med gräddfil och tortillabröd där brödet gärna doppas i grytan
Ingredienser: 2 gul lök eller purjolök. 5 klyftor vitlök 2 röd chilifrukt 3 tsk malen spiskummin 2 tsk rökt paprikapulver 2 tsk oregano 3 tsk fänkålsfrö salt strösocker 600 g nötfärs 1 lagerblad 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 400 g kidneybönor som förkoks 4 dl kalvbuljong (utspädd) 4 msk Kollagen 4 tsk röda bär Gräddfil med en touch av röda bär till servering Tortillabröd eller ris till servering
Smaklig spis !

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen