Hallon Cheesecake med rött bärpulver:
Bas: 200 g kex 100 g smält smör
Blanda kexen tills de är malda fint. Tillsätt sedan smält smör och kombinera. Överför blandningen till en rund form och sedan lägg i kylen.
Lime fyllning:
500 g skyr 1-1,5 lime juice 2-4 msk lönnsirap 2 tsk gelatin + 50 ml kallt vatten, kombinera gelatin och kallt vatten. Koka upp och blanda. Låt stå åt sidan. Blanda skyr, citron and socker. Tillsätt gelatin och kombinera. Häll fyllningen i formen över botten. Förvaras i kylen i 3 tim.
Rött bärpulver: 2 msk
500 g skyr 2-4 msk lönnsirap 150 g hallon (blandade och silade) 2 tsk gelatin + 50 ml kallt vatten Följ anvisningarna för lime fyllningen. Placera i kylen 3-4 timmar innan den är färdig.
Smaklig spis
Choklad Rawbollar med Kollagen
Söta Rawbollarna till någon du tycker om. Valentine Rawballs med vårat Kollagen
Ingredienser: 3 msk Kollagen, 10 dadlar, 1/2 dl pumpafrön, 1/2 dl solroskärnor, 1/2 dl havregryn, 1 msk kokosolja (smält), 3 msk svart kaffe,
3 msk kakaopulver, 1/2 dl soja, mandel eller rismjölk samt 1 ml havssalt
Gör så här: Blanda till en slät konsistens i en matberedare. Forma jämnstora bollar.
Garnering: Doppa i smält choklad. Strö över eller rulla i vårat röda bärpulver. Alternativt använda kokos, kakao, blomblad eller pistage. Förvaras kylt. ❤️
Mandelsmör med choklad pimpat med gult bärpulver
Havtorn, nypon & hallon 100 gram salta mandlar 50 gram ljus choklad 25 gram mörk choklad 1 msk kokosolja 1 krm vaniljpulver. Pudra över gula bär
Gör så här: Smält chokladen och mixa samman (med en stavmixer) till en slät konsistens. Förvara gärna i kylskåpet, men tina upp innan servering. Pudra över gult bärpulver.
Använd som tex.”nutella” på fröknäcke eller annat bröd
Antioxidant boll med god energi från kokos:
Sötade med enbart dadlar alternativt tillsätt en liten mängd rå honung om du önskar.
Ingredienser: 10 färska dadlar (urkärnade) 1 dl kokos, 1dl kokosolja, 3 dl havregryn, 2 msk Blått Bärpulver, 1 tsk kollagen
Tillredning: Mixa dadlar, kokos, kokosolja och bärpulver, tillsätt lite vatten om det behövs. Rulla i kokos eller bärpulver.
Delikata syrliga dadelbollar med gult bärpulver:
Sötade med enbart dadlar eller tillsätt lite rå honung om du så önskar.
Ingredienser för ca 15 bollar: 2 msk gult pulver – havtorn, nypon, hallon 10 st dadlar 1/2 dl kokosflingor 1 msk smält kokosolja/kakaosmör. 1 krm torkad ingefära eller färsk riven 1 krm havssalt 1/2 citron zest ev. 1/2-1 tsk Honung.
Gör så här: Blanda allt i en bunke. Rulla till små bollar och rulla dem dem sedan i Gult pulver.
Receptet ger ca 20 maränger Maränger:
2 äggvitor 125 g socker 1 tsk citron vinäger 3 tsk Blått bärpulver
Gör så här: 1. Ställ in ugnen på 150 grader varmluft.
2. Vispa äggvitorna tills de börjar skumma. Tillsätt sedan sockret lite i taget medans du vispar.
3. Tillsätt citronvinäger och vispa tills blandningen är blank och blir styva toppar.
4. Sikta i bärpulvret och vik in det.
5. Fördel marängen över en bakplatta täckt med bakpapper. Toppa med lite extra bärpulver eller torkade blommor om du vill.
6. Ställ ner ugnen till 100 grader varm luft när du sätter in maräng. Låt dem stå i 45-60 minuter innan du öppnar ugnsluckan och låter dem svalna i ugnen. Förvara i rumstemperatur.
Ingredienser till ca 15 bollar
10 dadlar, 1/2 dl pumpafrön, 1/2 dl solrosfrön, 1/2 dl havregryn, 1 msk kokosolja, ( smält) 3 msk starkt svalt kaffe, 3 msk kakaopulver, 3 msk Kollagen, 1/2 dl soja/mandel/rismjölk, 1 krm havssalt
Gör så här: Mixa ingredienserna till en jämn massa i en matberedare. Forma till bollar. Doppa i smält chockad och pimpa med rött pulver eller blommor, kokos, kakao, pistagenöt m.m. Ställ in i kylen ca 2 timmar Du kan även förvara bollarna i frysen, och ta fram en stund innan servering.
Ett energrikt och nyttigt alternativ till julgodis:
Rawfoodbollar med valfritt pulver, tex med röda bär, Jordmandelmjöl (a.k.a. Chufa eller Tigernuts) är ett bra alternativ om man vill göra bollarna nötfria, men det går även att använda mandlar, cashew-eller hasselnötter. Om du använder hela nötter bör du dock mixa/hacka dem först.
Ingredienser till 10-12st:
60g Jordmandelmjöl (eller valfria nötter som t.ex. Cashew/Hasselnötter) 1,5 msk Kakaonibs,1 msk Kokosolja/Ghee, 15g smält Kakaosmör,
15g smält Kakaopasta, 130g Medjool Dadlar(ca. 12st), 3msk Kakao, 2tsk Honung, 1tsk Vaniljpulver, 1/2krm Havssalt, 1krm torkad Ingefära, Bärpulver att rulla bollarna i
Gör så här: Lägg dadlarna i hett vatten några minuter. Dra av skinnet och ta bort kärnorna. Smält kakaosmöret, kakaopasta och kokosolja över vattenbad. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till en grov deg i en mixer. Tillsätt fettet och mixa igen tills du får en fin smidig deg. Forma till 10-12 jämnstora bollar. Rulla bollarna i bärpulver. Förvara bollarna i kylen
Ingredienser:
Röda bär 1dl, Cashewnötter 1dl, Hasselnötter (eller mandlar) 1 dl grova Havregryn, 10st Dadlar, 1 tsk Blackstrap Melass (alt. Lönnsirap), 1msk Ghee/Smör,
1 nypa Salt, 1tsk Kanel, 1/2tsk Vaniljpulver, 1 krm malen Ingefära, 1 krm malen, Nejlika 1 krm, malen Kardemumma, 2 msk Kakaopasta (alt. Kakaonibs eller mörk choklad, gärna 90-100%)
Gör så här: Lägg dadlarna i en skål, häll på hett vatten och låt dra några minuter. Dra bort skinnet och kärna ur dadlarna. Mixa nötter, havregryn och kryddor till ett fint mjöl. Lägg i dadlar, ev. blackstrap melass/lönnsirap och ghee och mixa igen. Tillsätt sedan hackad kakaopasta/kakaonibs och mixa hastigt eller blanda ned kakaopastan med gaffel så bitarna behålls crunchiga
Ställ in degen i kylen en stund för att lättare kunna forma fina bollar. Forma 12-15 st rulla i torkat bärpulver.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen