Carobpulver nästintill fettfri och helt utan Koffein.
. Liknande kakao, men helt utan koffein och nästan helt fettfri
. Används som nyttig ersättning i smoothies, bakverk och godis
. Har en god söt och Choklad / kolaaktig smak
. Carob innehåller stor mängd A och B-vitamin och C- och E-vitamin.
Carobpulver påminner i sin smak mycket om kakao och är därför ett populärt alternativ till detta. Dess söta och något kolaaktiga smak gör det till en perfekt ingrediens i allt ifrån bakverk och desserter till smoothies och givetvis till rawfood. Den stora fördelen är att carobpulvret är nästintill fettfritt och dessutom inte innehåller något koffein ( nyttig choklad ).
Detta Carobpulver framställs av Carobträdet som växer vid medelhavet. Vårat Carobpulver framställs genom att mala ner fröskidan från carobträdet, ibland kallad johannesbrödträdet som är mycket vanligt förekommande i många av Medelhavsländerna. Det klassas som baljväxt med sina sockerärtsliknande frukter som torkas och mals ner för att bilda carobpulvret.
Carob i stället för choklad:
. Som ersättning för choklad används två matskedar carob motsvarande 30 gram choklad.
. Det kan även användas som bindemedel i tex. soppor, krämer och såser och då använder man en halv tesked carob per 0,5 deciliter kall vätska alternativt 1 deciliter kokande vätska.
. Eftersom carob är naturligt söt kan du ha mindre sötningsmedel när man använder det i andra recept.
. Carob har endast en tredjedel av kalorierna som finns i vanlig choklad.
. Carob används i alla bakverk, godis och då får man ett lättare alternativ med endast 2 % fett i jämförelse med kakaons cirka 50 %.
Ingredienser: Carobpulver
Ursprung: EU
Allergener: Inga
Förvaring: Mörkt, torrt och svalt
Näringsinnehåll per 100 g
Energi 1255 kJ / 300 kcal
Fett 0,65 g -varav mättat 0,09 g
Kolhydrat 49,1 g -varav sockerarter 40,5 g
Protein 4,6 g
Salt 0,088 g
Fiber 39,8 g