Wermlandschoklad Salmiak & Lakrits Raw 50 gram

37 kr
Ord. 57 kr. Du sparar 20 kr (35%)
Finns i lager för omgående leverans
Vara som är slut idag levereras inom ca 4 vardagar
Endast få kvar i lagret (0 st)
Vara som är slut idag levereras inom ca 4 vardagar
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Sveriges första rawchoklad, tillverkad med kärlek i Arvika.

Kakaon i chokladen kommer från Pangoa kooperativet i Peru som ägs av bönderna i området. Kakaon är givetvis kallmald, kallpressad och även orostad, allt för att du skall få den unika fina smaken. Med vår fina och egen designade chokladform och förpackning får ni inte bara en god chokladkaka, utan även en vacker chokladkaka.

En choklad perfekt att mysa med själv eller att ge bort som en exklusiv ovanlig gåva.

WermlandsChoklad vet exakt varifrån deras kakaoråvara kommer och du kan avnjuta deras choklad med gott samvete. De producerar tree to bar och har full kontroll på hela produktionsledet – från kakaoplantagen till färdiga chokladkakor. Det kan de ha tack va

En härligt god choklad både Salmiak och Lakrits för det där lilla extra

Ingredienser:
Kakao (kakaomassa, kakaosmör), panelasocker, lakritsextrakt, salmiak.

Ursprung: Värmland, Sverige

Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Kakaohalt: 73%

Näringsvärde per 100 gram
Energivärde: 2520 kj / 606 kcal
Fett: 43,6 g - varav mättat fett: 26,3 g
Kolhydrater: 34 g - varav sockerarter: 27,3 g
Protein: 8,8 g
Fiber: 10,6 g
Salt: 0,08 g

Det kan de ha tack vare att de har en kakaoplantage i Ecuador som delägare.

DERAS KAKAO HETER ARRIBA NACIÓNAL

Arriba Naciónal heter den kakao som odlas på plantagen utanför staden Patricia Pilar i provinsen Los Ríos i Ecuador. Arriba Naciónal är den vanligaste kakaon i Ecuador och brukar ses som landets stora stolthet. Arriba Naciónal är mycket välkänd för sina fruktiga aromer med angenämt balanserad syrlighet samt inslag av tropiska frukter.

Plantaget i Ecuador omfattar 30 hektar med omkring 35000 kakaoträd. Samtliga är då äldre variteter av Arriba Nacional. Efter skördningen av kakaofrukten rensas fruktköttet bort och fröna, de blivande kakaobönorna tas om hand. Därefter sker fermentering samt torkningen. Kakaon som sen ska vidare till WermlandsChoklad för att bli rawchoklad pressas sedan till block medan den som de använder till våra klassiska sorter rostas & sedan mals sen till kakaomassa. Blocken & kakaomassan förpackas noga i kartonger på lastpallar och hämtas sedan med lastbil direkt vid produktionslokalen. De körs till hamnen i Guayaquil och där lastas kakaon i en container som efter sex, sju veckor anländer till hamnen i Göteborg. Alltså ingen mellanlagring någonstans ute i Europa!

INGET ONÖDIGT:

De har inga onödiga ingredienser i vår choklad. De har kortast möjliga ingrediensförteckningar och tycker att en god choklad inte ska innehålla mer än de bästa kakaobönorna, ett väl utvalt kvalitetssocker och så kanske någon läcker smaksättning. That’s it.




Artikelnummer:
B4-015

Recensioner
Liknande produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen