Sveriges första rawchoklad, tillverkad med kärlek i Arvika
Krispiga goda bitar av äkta lakrits från Kalabrien som är vida känt för att odla världens finaste lakrits. Lakritsen utvinns här ur rötterna från växten Lakritsrot (Glycyrrhiza Glabra), där rötterna kan bli upp till otroliga 8 meter långa. Smaken är intensiv men ändock otroligt välbalanserad och fin tillsammans med chokladen.
Lakrits krisp i en fantastisk mix med vår fina svenska choklad
Ingredienser:
Kakao (kakaomassa, kakaosmör), kokossocker, lakritsextrakt, himalayasalt
Ursprung:
Värmland, Sverige
Förvaring:
Förvaras torrt och svalt
Kakaohalt: 73%
Näringsvärde per 100 gram
Energivärde: 2398 kj / 571 kcal
Fett: 45,6 g - varav mättat fett: 27,4 g
Kolhydrater: 29,1 g - varav sockerarter: 22,1 g
Protein: 7,8 g
Fiber: 9,9 g
Salt: 0,2 g
WermlandsChoklad vet exakt varifrån deras kakaoråvara kommer och du kan avnjuta deras choklad med gott samvete. De producerar tree to bar och har full kontroll på hela produktionsledet – från kakaoplantagen till färdiga chokladkakor. Det kan de ha tack vare att de har en kakaoplantage i Ecuador som delägare.
DERAS KAKAO HETER ARRIBA NACIÓNAL
Arriba Naciónal heter den kakao som odlas på plantagen utanför staden Patricia Pilar i provinsen Los Ríos i Ecuador. Arriba Naciónal är den vanligaste kakaon i Ecuador och brukar ses som landets stora stolthet. Arriba Naciónal är mycket välkänd för sina fruktiga aromer med angenämt balanserad syrlighet samt inslag av tropiska frukter.
Plantaget i Ecuador omfattar 30 hektar med omkring 35000 kakaoträd. Samtliga är då äldre variteter av Arriba Nacional. Efter skördningen av kakaofrukten rensas fruktköttet bort och fröna, de blivande kakaobönorna tas om hand. Därefter sker fermentering samt torkningen. Kakaon som sen ska vidare till WermlandsChoklad för att bli rawchoklad pressas sedan till block medan den som de använder till våra klassiska sorter rostas & sedan mals sen till kakaomassa. Blocken & kakaomassan förpackas noga i kartonger på lastpallar och hämtas sedan med lastbil direkt vid produktionslokalen. De körs till hamnen i Guayaquil och där lastas kakaon i en container som efter sex, sju veckor anländer till hamnen i Göteborg. Alltså ingen mellanlagring någonstans ute i Europa!
INGET ONÖDIGT:
De har inga onödiga ingredienser i vår choklad. De har kortast möjliga ingrediensförteckningar och tycker att en god choklad inte ska innehålla mer än de bästa kakaobönorna, ett väl utvalt kvalitetssocker och så kanske någon läcker smaksättning. That’s it.